Την 3η ημέρα των εκδηλώσεών μας απολαύσαμε δύο θεατρικές παραστάσεις από τα παιδιά του σχολείου μας. Τα πρωτάκια ανέβασαν την παράσταση: «Ο ιπποπόταμος και η παρέα του» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά της έκτης τάξης μάς χάρισαν άφθονο γέλιο ανεβάζοντας την παράσταση: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός», στην οποία με έντονη δόση χιούμορ σατίρισαν διάφορα σημερινά επαγγέλματα.

Η δασκάλα

Αναστασία Λάιου

20220614POLITIK

Παρουσίαση προγραμμάτων Β΄- Γ΄ & Δ΄ τάξεων 20220614PROGRAM

5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το σχολείο μας με τον πιστοποιημένμο οδηγό βουνού κ. Θωμά Ναούτη έκανε εξόρμηση στο δάσος στα Νότια του Νεστορίου. Μαθητές και δάσκαλοι είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε τη δροσιά και το άρωμα του δάσους, να γνωρίσουμε πολλά είδη φυτών και να ανακαλύψουμε ίχνη ζώων που ενδημούν σε αυτό. Το θέαμα κατά διαστήματα υπέροχο! Έχοντας νιώσει από κοντά την ομορφιά και αξία του δάσους υποσχόμαστε να είμαστε οι φύλακες άγγελοί του. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Θωμά Νταούτη που αφιλοκερδώς και πάλι μας προσέφερε όμορφες και μοναδικές εμπειρίες. 20220605PERIBΤο 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον – τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του UNEP (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ)  και στον ορισμό της 5ης Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η εμβληματική ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Με την πάροδο των ετών, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα για την περιβαλλοντική ενημέρωση του κοινού και γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι το κύριο μέσο των Ηνωμένων Εθνών για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1974 και έχει γίνει επίσης μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα για την προώθηση της προόδου όσον αφορά τις περιβαλλοντικές διαστάσεις των παρακάτω Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 • Τέλος στη φτώχεια σε όλες τις μορφές της παντού
 • Τερματίστε την πείνα, επιτύχετε επισιτιστική ασφάλεια και βελτιωμένη διατροφή και προωθήστε τη βιώσιμη γεωργία
 • Εξασφαλίστε υγιείς ζωές και προάγετε την ευημερία για όλους σε όλες τις ηλικίες
 • Διασφάλιση της χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιης εκπαίδευσης και στην προώθηση ευκαιριών δια βίου μάθησης για όλους
 • Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών
 • Διασφάλιση διασφάλισης και βιώσιμης διαχείρισης νερού και αποχέτευσης για όλους
 • Διασφάλιση πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους
 • Προώθηση της βιώσιμης, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους
 • Δημιουργήστε ανθεκτικές υποδομές, προωθήστε τη χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη εκβιομηχάνιση και προωθήστε την καινοτομία
 • Μείωση της ανισότητας εντός και μεταξύ των χωρών
 • Κάντε τις πόλεις και τους ανθρώπινους οικισμούς χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες
 • Εξασφάλιση βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής
 • Λάβετε επείγουσα δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της
 • Διατήρηση και βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για βιώσιμη ανάπτυξη
 • Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της αειφόρου χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, καταπολέμηση της ερημικής και ανάσχεσης και αντιστροφή της υποβάθμισης της γης και ανάσχεση της απώλειας βιοποικιλότητας.
 • Προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη, παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και οικοδόμηση αποτελεσματικών, υπεύθυνων και χωρίς αποκλεισμούς σε όλα τα επίπεδα
 • Ενίσχυση των μέσων εφαρμογής και αναζωογόνησης της παγκόσμιας εταιρικής σχέσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Με επικεφαλής το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), πάνω από 150 χώρες συμμετέχουν κάθε χρόνο. Μεγάλες εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινότητες, κυβερνήσεις και διασημότητες από όλο τον κόσμο υιοθετούν το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για να υπερασπιστούν περιβαλλοντικούς σκοπούς. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται με τον πλανήτη να αντιμετωπίσει μια τριπλή κρίση κλιματικής αλλαγής, απώλεια φύσης και βιοποικιλότητας, ρύπανση και αποβλήτων. Καθώς αυτές οι κρίσεις έγιναν πιο έντονες, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έγινε πιο επείγον.

Τον τελευταίο εκκλησιασμό για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποίησε σήμερα το σχολείο μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Χοροστάτησαν οι σεβαστοί ιερείς πατήρ Νικόλαος και πατήρ Φώτιος. Ο πατήρ Φώτιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζώσα παρουσία των πιστών στην εκκλησία και την παντοτινή παρουσία του Χριστού, στη ζωή μας συχνά μέσα από ιστορίες και θαύματα. Τους ευχαριστούμε θερμά!

20220603EKKLHSIASMOS