Σας κ αλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας!

 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Νεστορίου. Είστε έτοιμοι να πάρετε μια γεύση από τις δράσεις, τις εκδρομές, τις εκδηλώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και όλα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας; Ας αρχίσει το ταξίδι!

 

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο blog του σχολείου πατώντας το διπλανό link: https://blogs.sch.gr/dimnest/

 

      Στο πρόγραμμα «Ταπερίστας 2023» συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νεστορίου Καστοριάς. Οι 27 μαθητές μας συμπλήρωσαν τους πίνακες κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τον Ιανουάριο 2023 και κατόπιν ακολούθησαν οργανωμένες δράσεις από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

    

       Η πρώτη μας δράση ( Φεβρουάριος 2023) αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών από την υπεύθυνη της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ) για την ανακύκλωση υλικών και τη λειτουργία των χωματερών, ενώ θίχτηκαν και συζητήθηκαν ζητήματα περιβαλλοντικής ηθικής.Ενημέρωση για την ανακύκλωση από την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

 

     Τον Μάρτιο συμμετείχαμε σε πρόγραμμα του ΚΠΕ Ιεράπετρας, το οποίο σχετίζονταν με την υγιεινή διατροφή. Προβλήθηκαν υγιεινά πρωινά – δεκατιανά και η γνωστή συγγραφέας κα. Λητώ Τσακίρη μας διάβασε το βιβλίο «Η Κυρά Διατροφή: Οι βιταμίνες κάνουν πάρτι». Οι μαθητές των μικρών τάξεων ενθουσιάστηκαν τόσο με την έμμετρη γραφή της συγγραφέα όσο και Εικόνα που περιέχει ανθρώπινο πρόσωπο, κείμενο, οθόνη, συσκευή προβολής

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαμε τα τραγούδια που τα πλαισίωναν. Οι μεγαλύτεροι μαθητές έδωσαν έμφαση στις βιταμίνες και την πρόσληψή τους από μη φαρμακευτικά προϊόντα ώστε να έχουν έναν υγιή οργανισμό. Στο τμήμα της Α΄ και Β΄ δημοτικού τις επόμενες μέρες έγινε ανάγνωση και συζήτηση για τη διδακτική ιστορία «Όλα μην τα τρως γιατί θα γίνεις παχουλός» των ξένων συγγραφέων Cox, Phil Roxbee. Επίσης, στα δύο τμήματα του σχολείου (Α΄-Β΄και Γ΄-Δ΄δημοτικού) οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν σχετικά με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και κατόπιν ζητήθηκε από τους μαθητές να κατασκευάσουν τη δική τους πυραμίδα σε ομάδες, αφού πρώτα εντοπίσουν τρόφιμα σε φυλλάδια super market.


     Τον Απρίλιο παρουσιάσαμε ένα υγιεινό δεκατιανό με τοπικά, βιολογικά -κατά βάση- προϊόντα στα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και λάβαμε την 3η θέση στην κατάταξη.