Η Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τον απολογισμό των τάξεων. Έτσι λοιπόν  οι γονείς και κηδεμόνες προσήλθαν στο σχολείο μας για να παρακολουθήσουν τους μαθητές όλων των τάξεων.

           Το πρώτο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ήταν των Α’ και Β΄ τάξεων με τίτλο «Στα μονοπάτια της τέχνης». Υπεύθυνες ήταν οι κ. Παπαμιχαήλ και κ. Γαζέα. Μετά από την περιγραφή της πορείας του προγράμματος από την κ. Πετρούλα οι μικροί μαθητές διάβασαν από μια σύντομη βιογραφία των σημαντικότερων Ελλήνων Καλλιτεχνών και παρουσίασαν τα σημαντικότερα έργα τους με μεγάλη επιτυχία.

          Στη συνέχεια η Γ’/Δ’ τάξεις με υπεύθυνο τον κ. Πατσούρη μίλησαν για τρία προγράμματα Αισθητικής Αγωγής με τα οποία ασχολήθηκαν φέτος  και ιδιαίτερα την φιλοτέχνηση σχεδόν της τάξης με παιδικές και ευχάριστες φιγούρες από τα παιδιά. Επίσης οι μαθητές σε ζεύγη περιέγραψαν  με πολύ διασκεδαστικό τρόπο τις δράσεις τους και τις φωτογραφίες που τράβηξαν κατά την υλοποίησή τους.

Ακολούθησαν οι Ε’/ΣΤ’ τάξεις με το πρόγραμμα «Μια Νύχτα με Αστροφεγγιά- Γνωριμία με το Βίνσεντ βαν Γκόγκ» με υπεύθυνους τους κ. Μπεροπούλη και κ. Κυρατσούλη. Αφού είπε δυο λόγια ο κ. Μπεροπούλης για το έτος βαν Γκογκ και τις μεγάλες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που στάθηκαν η αφορμή για να ασχοληθούμε με τον σπουδαίο αυτό ζωγράφο έγινε η παρουσίαση της δράσης μέσω του πολυμεσικού προγράμματος όπου συμπεριλαμβάνεται η βιογραφία, τα αποφθέγματα, το έργο του, οι εργασίες των παιδιών και το ομώνυμο παραμύθι σε αφήγηση της κ. Αφροδίτης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των δράσεων της χρονιάς από την Ε’/ΣΤ’ με υπεύθυνη την δασκάλα τους, κ. Τοτονίδου. Ακούσαμε αποσπάσματα μυθιστορημάτων της Άλκης Ζέη στα πλαίσια της εργασίας τους για τη σπουδαία λογοτέχνη. Είδαμε φωτογραφίες από τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους (υιοθεσία του «Παρθενών», επικοινωνία μέσω skype με τον καπετάνιο και το πλήρωμα, αλληλογραφία, κ.α.)

Ήταν μια αρκετά όμορφη εκδήλωση κυρίως επειδή οι μαθητές είχαν την ικανοποίηση να παρουσιάσουν με επιτυχία στις οικογένειές τους τις δημιουργικές αναζητήσεις που τους απασχόλησαν φέτος και να καταχειροκροτηθούν στο τέλος!

Η εκπαιδευτικός των αγγλικών

Ζέτα Κυρατσούλη

 

 

 

Ημέρα Πολιτιστικών εκδηλώσεων

Pin It