Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019  είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κ. Πατρώνου-Παπατέρπου Χρυσούλα στα πλαίσια των δράσεων προώθησης της φιλαναγνωσίας. Η  κ. Παπατρώνου-Παπατέρπου συζήτησε με τους μαθητές της Γ’,  Δ’, Ε’ και της Στ’ τάξης για το περιεχόμενο των βιβλίων που διάβασαν καθώς και για τη διαδικασία έμπνευσης και συγγραφής μιας ιστορίας. Τα βιβλία που είχαν διαβάσει οι μαθητές ήταν τα ακόλουθα:

Το κουφάδι & Οι σημαδούρες.

Οι αναγνώσεις-αφηγήσεις των παιδιών είχαν πλαισιωθεί  από διαδραστικές δραστηριότητες φιλαναγνωσίας (περιλήψεις διηγημάτων, απόδοση διαφορετικού τέλους του διηγήματος ή την διαφορετική συνέχεια της ιστορίας ή ενός διαφορετικού τίτλου), έκφρασης συναισθημάτων σχετικές με το περιεχόμενο των βιβλίων καθώς και από μικρά θεατρικά δρώμενα δραματοποίησης δύο εκ των διηγημάτων της, που είχαν προετοιμαστεί από τους μαθητές  σε συνεργασία με τους εκπ/κούς του σχολείου μας.

Στη συνέχεια η συγγραφέας με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό δέχτηκε μία σειρά ερωτήσεων, μία μικρή συνέντευξη από τους μικρούς μας δημοσιογράφους, στην οποία δεν αρνήθηκε να τους λύσει οποιαδήποτε απορία και να μοιραστεί μαζί τους κάθε συγγραφικό της μυστικό. Τέλος, δεχτήκαμε ένα πολύτιμο δώρο από την κ. Πατρώνου-Παπατέρπου, μοιράστηκε μαζί μας ένα καινούριο διήγημα της, που δεν έχει εκδοθεί ακόμη, όπως και τη δωρεά ενός εκ των βιβλίων της για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Εμείς να την ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία της και για όλα αυτά που πήραν οι μαθητές μας, όχι μόνο μέσα από τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης μέρας, αλλά κυρίως καθ’ όλο το διάστημα που η δράση διήλθε στο σχολείο μας.

Η δασκάλα

Σοφία Νικ. Τοτονίδου

 

Η συγγραφέας κ. Πατρώνου-Παπατέρπου Χρυσούλα στο σχολείο μας

Pin It