Γράμματα παιδιών του σχολείου μας στον καπετάνιο του M/T Bergen TS του Ομίλου ΤΣΑΚΟΣ

Αγαπητέ καπεταν Παναγιώτη

     Σας θαυμάζω για αυτό που κάνετε  για το επάγγελμα σας και να  είστε μακριά απόSXOLEIO την οικογένεια σας και την γυναίκα σας επίσης  σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δωρεά σας στο νοσοκομείο Καστοριάς. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε στο σχολείο ένα πλοίο υιοθετημένο  με ένα τέλειο πλήρωμα και με έναν τέλειο καπετάνιο...

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020BERGEN

Προς Νεστόριο Δημοτικό Σχολείο

     Αγαπητα μας παιδια του Νεστοριου σχολειου γεια σας!! Λάβαμε όλα τα υπέροχα μηνύματά σας, αλλά λόγω φόρτου   εργασίας δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε αμέσως…. Τωρα βρισκομαστε στη Βορεια Θαλασσα, στη Νορβηγια, και   σημερα θα παμε στο λιμανι του Sture για να φορτωσουμε το φορτιο μας!! Όλα τα μηνύματα σας ήταν συγκινητικά και   σας ευχαριστουμε παρα πολυ!!!

Για τη συνέχεια του γράμματος, πατήστε εδώ

Ο γονέας του σχολείου μας κ. Μούλλα προχώρησε στο ασβέστωμα των κορμών των δέντρων στα πεζοδρόμια του σχολείου.

 

Εθελοντισμός

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ημέρα αφιερωμένη στον σχολικό αθλητισμό, το σχολείο μας επισκέφθηκε τον καταρράκτη της Αγίας Άννας Καστοριάς.

Η διαδρομή με αφετηρία τον ξενώνα Βάττυνα ήταν απολαυστική και ξεκούραστη. Υπό την καθοδήγηση των δύο έμπειρων οδηγών μας, διασχίσαμε το μονοπάτι που οδηγούσε στον καταρράκτη. Στο δρόμο μας συναντήσαμε πολλά παρθένα μικρά δάση με άγρια βλάστηση και πανίδα, ανηφόρες, κατηφόρες και γκρεμούς τα οποία σε συνδυασμό με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, όπως τις αυτοσχέδιες γεφυρούλες των εθελοντών για να διευκολύνουν την πρόσβαση, συνέθεταν ένα μαγευτικό και απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μπορούσε να συγκριθεί με το τελικό τοπίο αυτής της διαδρομής, τον καταρράκτη. Μόλις φτάσαμε εκεί ο θαυμασμός όλων μας ήταν έκδηλος. Τα κρυστάλλινα νερά και η φυσική λιμνούλα του δημιουργούσαν ένα πολύ όμορφο τοπίο στην περιοχή που μόνο δέος μας προκάλεσαν. Φεύγοντας από 'κει και φτάνοντας στο τέλος αυτής της μικρής μας εξόρμησης στη φύση, κάναμε μια τελευταία ολιγόλεπτη στάση στον πανέμορφο οικισμό της Αγίας Άννας απ' όπου πήραμε τον δρόμο της επιστροφής μας για το σχολείο.

Μπορεί όλα τα ωραία πράγματα κάποτε να τελειώνουν, όπως λέει και ο σοφός λαός, όμως υπάρχει κάτι ωραίο που δεν μπορεί να τελειώσει, δεν μπορεί να σταματήσει κι αυτό είναι η αγάπη μας για τη φύση και οι...εικόνες που έχουμε όλοι χαραγμένες στο μυαλό μας από αυτή.

Σοφία Γιοβανοπούλου